Sevärdheter Kungälv

KUNGÄLV

Kungälv är helt unikt med sin fästning, Bohus, som har en lång och spännande historia. Bohus fästning har ju haft en nyckelroll som både slott och försvarsverk för de nordiska länderna- men visste du att det också varit ett fruktat fängelse i mer än 500 år?

I Kungälv samsas den gamla trästaden med sina kullerstenar och Bullerby-känsla med helt nybyggda stadsdelar. Gallerian Kongahälla Center hittar du i centrala Kungälv. Här finns riktigt bra shopping och flera caféer och restauranger. 

Fontins naturreservat kan du promenera till direkt från oss.  Här finns skog, betesmark och sjön Svarte Mosse. Genom Fontin går vandringsleden Bohusleden. 

MARSTRAND

Missa inte underbara Marstrand som ligger på två öar med färja emellan. Bebyggelsen på Marstrandsön har beskrivits som en av världens vackraste med Carlstens fästning tronande på berget och den gamla trästadens kvarter nedanför. Under sommaren samsas seglare och semesterfirare på kajen. I kvarteren på land finns små butiker, caféer och restauranger, alla värda ett besök. 

GÖTEBORG

Ah, Göteborg med sitt Liseberg, Ullevi, hamnarna och spårvagnarna, Håkan Hellström och usla ordvitsar.  Från hotellet kör du in till storstadspulsen i Göteborg på 15 minuter. Föredrar du att ta bussen stannar buss nr 4 direkt utanför hotellet och tar dig till centrala Göteborg på knappa 25 minuter.


Hotel Solutions i Stockholm AB är moderbolag i en koncern som äger och utvecklar koncept inom hotell -och restaurangnäringen . Verksamheten består idag av sju hotell med tillhörande restaurangverksamheter som drivs under varumärkena Dialog Hotels och Tsushima. Två hotell är belägna i Stockholm, ett hotell i Västerås. I Göteborg och Kungälv driver vi idag fyra hotell.