Sevärt i Göteborg

Göteborg är Avenyn och Liseberg. Det är räkor och dåliga ordvitsar,  spårvagnar och Håkan Hellström.   

Här hittar du alltifrån mysiga kvarterskrogar till kulinariska upplevelser på stjärnkrogar. Besök  Liseberg, Universeum och Världskulturmuséet eller ta en dagsutflykt till Göteborgs skärgård. Upplev konserterna på Ullevi och Scandinavium eller shoppa i  Nordstans nästan 200 affärer.  Nedan följer några av våra favoritupplevelser;

 

GÖTEBORGS SKÄRGÅRD

Göteborgs skärgård är underbart vacker året om. Här finner du magiska naturupplevelser, mysiga skärgårdskrogar och färskfångad fisk. De södra öarna når du enkelt med kollektivtrafikens färjor från Saltholmen eller Stenpiren.

https://www.goteborg.com/guider/en-guide-till-goteborgs-skargard

 

LISEBERG

Liseberg är en nöjespark för alla. Sedan 1923 har de fått miljontals människor att mötas , skrika och skratta tillsammans. På Liseberg väntar äventyr, musik, spel, god mat och vackra trädgårdar under tre säsonger – sommar, Halloween och jul.

https://www.liseberg.se/upptack/

 

NORDSTAN SHOPPING

Nordstan ligger mitt i centrala Göteborg, i nära anslutning till två av Göteborgs största knutpunkter för kollektivtrafik, Brunnsparken och Centralstationen. Med sina nästan 200 butiker finns något för alla.

https://nordstan.se/

 

BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

En av de största botaniska trädgårdarna i Europa. Ca 16 000 olika arter samsas i Växthusen, Klippträdgården, Örtagården och Perennträdgården. Trädgården är öppen året om men upplevs kanske bäst när det är lite varmare ute.   

https://www.botaniska.se/

 

SLOTTSKOGEN

Slottsskogen är en av Göteborgs största, äldsta och mest populära parker. Här finns stora gräsytor för picknick och många promenadvägar för motion. Parken är en mötesplats året runt med lekplatser, olika aktivitetsytor och en av Sveriges äldsta djurparker – öppen året om och gratis att besöka.

https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/slottsskogen


Hotel Solutions i Stockholm AB är moderbolag i en koncern som äger och utvecklar koncept inom hotell -och restaurangnäringen . Verksamheten består idag av sju hotell med tillhörande restaurangverksamheter som drivs under varumärkena Dialog Hotels och Tsushima. Två hotell är belägna i Stockholm, ett hotell i Västerås. I Göteborg och Kungälv driver vi idag fyra hotell.