Sevärt i Stockholm

I NÄROMRÅDET

Dialog Hotel Ariston  ligger på natursköna Lidingö, 8 km från Stockholms innerstad. Lidingö har fantastiska förutsättningar för utflykter och äventyr.Ta en cykeltur eller en promenad och håll ögonen öppna för här finns sköna miljöer, fina kaféer, lekplatser, fornlämningar och gott om säsongsbundna aktiviteter som marknader och evenemang. Underbara Millesgården , skulptören Carl Milles och konstnären Olga Milles hem byggt 1908, ligger högt belägen på Lidingö i en terrasserad skulpturpark med fontäner, blomsterplanteringar och med en magisk utsikt över Stockholm. Sedan 1936, då konstnärshemmet överlämnades som gåva till svenska folket, drivs Millesgården som en stiftelse.  Idag är Millesgården ett museum med antiksamling, skulpturpark, konsthall, butik och restaurang.

STOCKHOLM

Frågar du oss så är Stockholm det bästa av två världar. Å ena sidan strömmar influenserna in från hela världen och sätter prägel på restauranger, barer, musik, konst och design; å andra sidan värnas det nordiska arvet med allt från Skansen till traditionell fika och minimalistisk design. Besök Gröna Lund, ABBA the Museum, Fotografiska och Moderna Museet eller res tillbaka i tiden i Gamla Stans medeltida gränder, Skansen och Vasamuseet. Eller varför inte dansa natten lång på Stureplan där storstadens hjärta bultar som allra hårdast?

VASAMUSEET

Skeppet Vasa kantrade och sjönk i Stockholm 1628. Efter 333 år på sjöbottnen bärgades det väldiga krigsskeppet och resan kunde fortsätta. Idag är Vasa världens bäst bevarade 1600-talsskepp.

https://www.vasamuseet.se/en

GAMLA STAN

Gamla Stan,  hjärtat i Stockholm där staden grundades på medeltiden. I Gamla Stan hittar du sevärdheter som Kungliga slottet, Riksdagen, vaktavlösningen, museer och bibliotek blandat med massor av konstverk på gator, torg och i parker.  Njut av myllret,  kullerstenarna, uteserveringarna och hundratals små butiker.

ABBA THE MUSEUM

ABBA The Museum är mer än ett vanligt museum. Här hittar du självklart medlemmarnas kläder, guldskivor, originalprylar, memorabilia och mycket mer, men du är också en viktig del av upplevelsen.  Här kan du uppleva känslan av att vara den femte medlemmen i ABBA.

https://abbathemuseum.com/sv/

DJURGÅRDEN

Djurgården är känd för sina sevärdheter och natur med gamla ekar. Här hittar du vackra parkområden och ett flertal museer, kulturhistoriskt intressanta villor och ambassader. En stor del av ön Djurgården upptas av friluftsmuseet Skansen och nöjesparken Gröna Lund.

https://www.skansen.se/en/

https://www.gronalund.com/

ARENORNA

Stockholm bjuder på evenemang i världsklass. Hitta biljetter till de stora ögonblicken och bo bekvämt hos oss.  

Avicii Arena ( tidigare Globen ) är en av Sveriges mest besökta evenemangsarenor och en självklar del av huvudstadens siluett. Ett landmärke för både Stockholm och Sverige

https://aviciiarena.se/

Friends Arena- Sveriges nationalarena och en av världens mest moderna multiarenor

https://www.friendsarena.se/

FOTOGRAFISKA

Fotografiska är en internationell mötesplats om och för fotografi. Deras utställningar hör till Stockholms mest omtyckta sevärdheter.

http://www.fotografiska.com/sto


Hotel Solutions i Stockholm AB är moderbolag i en koncern som äger och utvecklar koncept inom hotell -och restaurangnäringen . Verksamheten består idag av sju hotell med tillhörande restaurangverksamheter som drivs under varumärkena Dialog Hotels och Tsushima. Två hotell är belägna i Stockholm, ett hotell i Västerås. I Göteborg och Kungälv driver vi idag fyra hotell.